Sommige fabrikanten van hoofdtelefoons kunnen hun hoofdtelefoons goedkoop verkopen vanwege de massaproductie. De productiekosten zijn lager door de concurrentie als gevolg van grote orders bij de fabrieken. Aan de andere kant kunnen kleine bedrijven die groeien door mond-tot-mondreclame en geen marketingbudget hebben dat de prijs opdrijft, ook concurrerend zijn. De beste koptelefoons onder 50 euro zijn daarom nog evenzeer kwalitatief zeer goede hoofdtelefoons, vergis je daar niet in!

De grootste fout die je kunt maken bij het kopen van goedkope koptelefoons is de koptelefoon kopen die er het beste uitziet. Het is inderdaad wel belangrijk dat de stijl van de hoofdtelefoon past bij je eigen stijl. Daarom bestaan er zoveel koptelefoons in veel verschillende kleuren. Er zijn wel drie belangrijke elementen waarmee je bij de aankoop rekening moet houden: comfort, bouwkwaliteit en geluidskwaliteit.

Beste koptelefoons onder 50

Over-ear hoofdtelefoons versus on-ear koptelefoons

De reden om de één boven de ander te verkiezen komt neer op gebruikersvoorkeur. Bijvoorbeeld, als je je hoofdtelefoon uitsluitend thuis of op kantoor wilt gebruiken, dan zul je misschien beter zijn met het toegevoegde comfort van over-ear fullsize hoofdtelefoon. Als je echter veel reist of weinig ruimte hebt, geef je misschien de voorkeur aan het compactere ontwerp van een on-ear hoofdtelefoon.

Voordelen van over-ear hoofdtelefoons

 • Meestal comfortabeler met minder druk op het buitenoor
 • Door de grotere afmetingen kunnen er grotere drivers in worden geplaatst
 • De neiging om beter te isoleren van omgevingsgeluid

Voordelen van on-ear hoofdtelefoons

 • Gewoonlijk compacter
 • Lichter omdat er minder materiaal wordt gebruikt bij de constructie
 • Minder gevoelig voor de opbouw van warmte rond de oren

Comfort is belangrijk

Moderne koptelefoons beheersen de kunst om zich zacht, maar toch stevig tegen het menselijk oor aan te nestelen. Dit is belangrijk, want als het oorkussen niet perfect aansluit op het oor, zal het geluid aanzienlijk verslechteren. Veel on-ears bereiken een hoog draagcomfort en een homogene passing op het oor door de vaak ingewikkelde materialen die voor de oorkussens worden gebruikt.

Er zijn ook verschillende constructieprincipes voor on-ear hoofdtelefoons. De meest voorkomende zijn gesloten on-ears, ontworpen volgens het dynamische principe. Deze bieden het voordeel dat geluiden van buitenaf onderweg worden gedempt en vooral dat de muziek niet ongehinderd naar de omgeving wordt uitgestraald. Dit is vooral belangrijk voor wie zijn hoofdtelefoon op de oren wil gebruiken in trein, bus of vliegtuig. Even belangrijk is het plaatsbesparende transport wanneer de hoofdtelefoon niet nodig is. Veel on-ears worden geleverd met een bijbehorend transportzakje of kunnen worden opgevouwen om ruimte te besparen.

Ontdek de drie beste koptelefoons onder 50 euro

1. JBL T500BT – beste koptelefoon onder 50 euro

Deze koptelefoon is het nieuwste product in de serie van JBL Tune. Deze plug-and-play headset zorgt voor een uitstekend geluid. De koptelefoon weegt 155 gram en is een echt lichtgewicht in zijn genre. Het lage gewicht heeft geen invloed op de pure bastechnologie van JBL.

De koptelefoon heeft een comfortabel en mooi ontwerp. Het belangrijkste is dat hij een krachtig en helder geluid levert. De JBL T500BT is volledig draadloos om vervelende verwarring van kabels te voorkomen.Hij zit comfortabel op je hoofd en is gemakkelijk opvouwbaar om overal mee te nemen.

Technische eigenschappen

 • Deze zwarte koptelefoon van JBL weegt maar 155 gram
 • De accu gaat 16 uur mee
 • De on-ear oorschelpen hebben een diameter van 32 millimeter

 

2. Sony WH-CH510 – beste koptelefoon onder 50 euro met lange batterij

Met draadloze hoofdtelefoon kun je langer genieten van je favoriete muziek en podcasts. Met zijn lichtgewicht ontwerp en tot 35 uur ononderbroken luisterplezier, hoef je je tijdens de reis geen zorgen te maken over een lege batterij. Via de draadloze Bluetooth-technologie kun je je favoriete muziek streamen vanaf een gekoppelde smartphone of tablet. Je batterij kan voldoende stroom leveren gedurende 35 uur. Als je tien minuten heroplaadt heb je direct opnieuw negentig minuten luisterplezier.

De knoppen op de koptelefoon kun je gebruiken om nummers te starten, te stoppen of op te slaan. De koptelefoon is niet alleen maar klein en licht maar met de draaibare oorschelpen kun je hem gemakkelijk overal meenemen. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je gemakkelijk handsfree kunt bellen. Met een eenvoudige druk op een knop kun je de spraakassistent op je smartphone activeren om bijvoorbeeld een routebeschrijving op te vragen, een bepaald muzieknummer af te spelen …

Technische eigenschappen

 • Deze draadloze koptelefoon heeft ook een usb-aansluiting van het type C
 • De Bluetooth versie 5.0 zorgt voor een draadloze verbinding tot tien meter
 • De luidsprekers met een diameter van drie centimeter hebben een frequentie van 20-20000 Hz.
 • De stereofonische koptelefoon weegt 132 gram

 

3. Sony MDR-ZX110 – beste koptelefoon onder 50 euro met een 3.5mm jack kabel

Deze in-ear koptelefoon is voorzien van zachte oorkappen en perfect om naar je favoriete muziek te luisteren. Dankzij de standaard pasvorm is hij comfortabel om dragen en kan hij uitstekend geluid produceren. Dynamische stuurprogramma’s zorgen voor een nauwkeurig geluid. De afstandsbediening en de microfoon in het snoer zorgen ervoor dat je handsfree kunt bellen.

Je kunt de koptelefoon gebruiken met je telefoon, een mp3-speler een iPad…De duurzame, platte kabel van 1,2 meter zorgt voor een gemakkelijke verbinding. De koptelefoon kan geleverd worden in zwart, wit of roze.

Technische eigenschappen

 • Deze koptelefoon van Sony weegt maar 120 gram en is geschikt voor dagelijks gebruik.
 • Deze koptelefoon is niet voorzien van Bluetooth maar kan verbonden worden via een kabel die voorzien is van een 3,5 mm jack
 • De koptelefoon is inklapbaar en gemakkelijk over mee te nemen