Als je op zoek bent naar de beste draadloze hoofdtelefoon die je nodig hebt voor de treinreis naar je werk of gewoon voor thuis, moet je aandacht besteden aan verschillende functies. Hieronder vind je een overzicht van de drie beste draadloze koptelefoons.

1. Sony WH-1000XM3 hoofdtelefoon

Met de WH-1000 serie heeft Sony sinds begin 2017 een leidende positie verworven in het overeenkomstige marktsegment. Bijna elk jaar is er een herziene versie te vinden in de schappen van de winkeliers of online. Het nieuwste model is de WH-1000XM3. Dit model lijkt goed op zijn voorganger, maar is met zijn 255 gram net iets lichter. De Sony WH-1000XM3 is verkrijgbaar in zwart en zilver-beige. Het nieuwe model is voorzien van een speciale chip voor de ruisonderdrukking. Dit belooft een nog effectievere en intelligentere onderdrukking van achtergrondgeluiden.

De uitrusting

Vooreerst is er de aan/uit-schakelaar op de linker oorschelp. Deze zorgt ook voor de draadloze verbinding. De tweede schakelaar heeft twee functies. Naast de “noise canceling” en “ambient sound” om de doorlaatbaarheid van het omgevingsgeluid te regelen kan hij ook geconfigureerd worden om de “voice assistant” in de smartphone te activeren om bijvoorbeeld een vraag te stellen aan Google Assistent.

De rechter oorschelp is voorzien van een aanraakfunctie: dit maakt oproepbesturing , volumeregeling en het overslaan van nummers via vertikaal en horizontaal wissen mogelijk. Door de oorschelp met de hand te bedekken, kun je ook de muziek uitzetten en tijdelijk het omgevingsgeluid inschakelen.

Een heel pakket aan extra functies is beschikbaar via de gratis app “Headphones Connect” voor iOS en Android. Hier kan het niveau van het omgevingsgeluid worden aangepast onder het punt “Omgevingsgeluidsregeling” met gelijktijdige ruisonderdrukking. Wanneer gewenst kan het geluid worden aangepast via een vijf-bands grafische equalizer en een aanvullende heldere bas-regeling voor de lage frequenties. Er kunnen surround-effecten aan het geluid worden toegevoegd, en er is mogelijkheid om de geluidsbron in een surroundveld aan de zijkant of zelfs achter het hoofd te plaatsen.

Het gebruik

Na het inschakelen is de WH-1000XM3 snel klaar om te starten en is hij direct verbonden met de laatste Bluetooth-verbinding. Het draagcomfort is hoog. Imitatieleren vulling rond de oorschelpen en de in de lengte verstelbare hoofdband, evenals roterende oorschelpen zorgen voor een goede pasvorm en een comfortabele pasvorm voor meerdere uren. Tegelijkertijd kunnen de oorschelpen worden weggeklapt en kan het apparaat compact worden opgeborgen in het meegeleverde zachte etui. Opmerkelijk is de hoge prestatie van de batterij, die tot 30 uur muziek kan afspelen of 200 uur stand-by tijd heeft wanneer de ruisonderdrukkingsfunctie niet is ingeschakeld. Via een USB-poort is het apparaat in drie uur volledig opgeladen, maar biedt het ook een snellaad-modus die de speeltijd snel en aanzienlijk verlengt binnen een paar minuten. Met een optionele 1,5 A (of meer) stroomvoorziening zorgt een oplaadbeurt van tien minuten voor een levensduur van de batterij van vijf uur.

 

De belangrijkste voordelen van deze koptelefoon

  • toonaangevende geluiddempende technologie
  • ongelooflijke geluidsweergave
  • lichtgewicht en comfortabel

Conclusie

Met de WH-1000XM3 biedt Sony een geweldig klinkende hoofdtelefoon. Als je op zoek bent naar een koptelefoon met een bijzonder goede geluidsreductie, moet je kiezen voor de Sony WH-1000XM3.

 

2. JBL LIVE 650BTNC hoofdtelefoon

JBL Live 650BT NC Zwart - Noise cancelling koptelefoon

Check laatste prijs
De ultieme JBL Koptelefoon uit de Live serie is de JBL Live 650BT NC, deze nieuwe (2019) koptelefoons beschikken over verbeterd diep en vol geluid met actieve noise cancelling zodat je in alle stilte kan genieten van je muziek (handig voor in de trein). De batterij gaat 30 uur mee en 20 uur met...

De JBL LIVE 650BTNC is voorzien van actieve ruisonderdrukking en is uitgerust met een drie-knops afstandsbediening. Voor de interactie met spraakdiensten zoals Google Assistant of Amazon’s Alexa wordt echter een touchpad gebruikt.De 650BTNC is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Zwart met koperen accenten, helemaal wit, en de blauwe en zilveren combo die je ziet bij JBL’s Bluetooth-luidsprekers. De oorschelpen zijn gemaakt van een kunstleder dat uiterst comfortabel is op het hoofd.

De uitrusting

De comfortabel zittende oorschelpen zijn voornamelijk gemaakt van kunststof, hebben een onberispelijke afwerking en zien er robuust uit. Omdat de ovale schelpen niet recht zijn, maar iets schuin in de ophanging, worden de oren omsloten door de kunstlederen bekleding met een perfecte pasvorm, wat de afscherming van de buitenwereld bevordert. Tegelijkertijd is er wat warmteontwikkeling merkbaar, maar binnen een acceptabel niveau.

De opvouwbare en dus plaatsbesparende hoofdtelefoon heeft een gebruiksduur van ruim 26 uur op een hoger niveau. Het is de moeite waard om op te merken dat de snellaadfunctie vermogen biedt voor maximaal zes uur na maar vijftien minuten opladen, terwijl een volledige lading van de lithium-polymeer batterij via de meegeleverde USB-kabel iets minder dan twee uur in beslag neemt.

Het gebruik

Door de aan/uit schuifknop te gebruiken kun je direct verbinding maken via bluetooth. Een centrale toets wordt dan gebruikt om de start/stop-functie te bedienen en om oproepen te beantwoorden en te beëindigen. Daarnaast is er een aparte volumeregelaar beschikbaar, waarbij de knoppen ook gebruikt kunnen worden voor titel-navigatie door ze in te drukken en vast te houden. De afstandsbediening is betrouwbaar. Zowel de spraakverstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken als de stabiliteit van de radioverbinding zijn zowel met Android- als iOS-systemen positief.

Een ander pluspunt is de succesvolle integratie van Google Assistant, die de communicatie met de assistent op elk gewenst moment mogelijk maakt zodra de spraakbesturing via de JBL Headphones App is ingesteld. Een touchpad, aan het linker oortje, wordt gebruikt om informatie op te vragen, waarbij de interactie ook het voorlezen van berichten en het beantwoorden ervan met spraakondersteuning omvat.

De JBL LIVE 650BTNC is goed gebalanceerd en heeft een helder geluid. De licht verende bassen komen goed tot hun recht.

 

De belangrijkste voordelen van deze koptelefoon

  • goede geluidskwaliteit
  • uitstekende ruisonderdrukking
  • hoog draagcomfort
  • snellaadfunctie

Conclusie

Als je op zoek bent naar een robuuste hoofdtelefoon voor dagelijks gebruik en je wilt het geluidsniveau op kantoor of in het openbaar vervoer tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen, dan is de JBL Live 650 BTNC echt geweldig voor je.

 

 

3. Sony WH-CH700N hoofdtelefoon

Sony WH-CH700N - Draadloze Bluetooth over-ear koptelefoon met Noise Cancelling - Blauw

Check laatste prijs
De Sony WH-CH700N is de opvolger van de zeer succesvolle MDR-ZX770BN. Deze draadloze koptelefoon met Noise Cancelling filtert het omgevingsgeluid, zodat de meest hinderlijke ruis om je heen wordt uitgesloten en je van je eigen muziek kan genieten. De grootste verbetering ten opzichte van de...

Sony maakt al jaren je favoriete draadloze koptelefoons. Een van de budgetvriendelijke modellen van dit moment is de WH-CH700N. Deze koptelefoon biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De bouw van de koptelefoon

De WH-CH700N’s bieden draadloze weergave via Bluetooth met actieve ruisonderdrukking en een batterijlevensduur tot 35 uur. Een laadbeurt van tien minuten is voldoende om een uur lang mee te gaan. De ingebouwde microfoon maakt handsfree bellen mogelijk, terwijl er compatibiliteit is met Siri en Google Assistant. Naast verschillende geluids- en balansinstelling is er ook een mogelijkheid om alles tegelijk uit te schakelen. De Sony WH-CH700N is verkrijgbaar in zwart, blauw of grijs en zijn typisch voor Sony’s gladde, esthetische en stevige bouw. Hij weegt maar 240 gram, dus het is onwaarschijnlijk dat je er last zult van hebben op je hoofd. De gewatteerde oorschelpen zorgen voor een comfortabele pasvorm.

Het gebruik

Als je de voorkeur geeft aan een lichte constructie en een langere levensduur van de batterij, dan is de Sony WH-CH700N zinvol. Als het gaat om een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking in deze prijsklasse, zul je moeite hebben om een betere performer te vinden. De WH-CH700N is goed voor dagelijks gebruik. Hij is ideaal voor jongeren die nog geen fortuin willen uitgeven voor een goede koptelefoon.

De belangrijkste voordelen van deze koptelefoon

  • gedetailleerde, muzikale uitvoering
  • krachtig geluid
  • indrukwekkende levensduur van de batterij

Conclusie

Sony heeft de afgelopen jaren twee van onze favoriete draadloze koptelefoons ontworpen, en de WH-CH700Ns is een van de beste draadloze, budgetvriendelijke koptelefoons van dit moment.

 

Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste draadloze koptelefoon

Met een goede koptelefoon kun je niet alleen onderweg of thuis naar muziek beluisteren, maar ook audioboeken. Om je ter voorbereiding van je aankoop van de best mogelijke informatie te voorzien, krijg je een overzicht van alles waar je moet op letten.

Als je de specifieke toepassingsgebieden van je koptelefoon al kent, dan moet je ook aandacht besteden aan enkele technische functies, die hieronder opgesomd zijn. Dit vergroot de kans dat je je zult vergissen bij het kiezen van de juiste hoofdtelefoon.

Een passend model

Als je de voorkeur geeft aan een draadloze hoofdtelefoon, dan moet je zeker het juiste model kiezen. De signaaloverdracht is voornamelijk draadloos. De meeste fabrikanten maken gebruik van de Bluetooth-standaard . Dit garandeert een veilige audiotransmissie met een goede geluidskwaliteit.

Het bereik

De meeste hoofdtelefoons met Bluetooth bieden een totaal bereik van 10 meter. U moet echter in gedachten houden dat dit een specificatie is die beperkt is voor muren en plafonds.

De batterij

Als je een draadloze hoofdtelefoon hebt, is deze meestal uitgerust met een oplaadbare batterij. Wanneer de accu volledig is opgeladen, heeft deze een looptijd die door de meeste fabrikanten anders wordt aangegeven dan in werkelijkheid. Bijzonder krachtige batterijen, die vooral door gerenommeerde merkfabrikanten in de hoofdtelefoon worden gebruikt, garanderen een looptijd tot 40 uur. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als je extra functies activeert, zoals adaptieve ruisonderdrukking, de levensduur van de batterij beperkt zal zijn. Ook de oplaadtijd van de accu’s mag in geen geval worden verwaarloosd. Veel fabrikanten, zoals Sony en JBL, hebben moderne snellaadsystemen geïntegreerd in hun koptelefoon, zodat je deze in maar enkele minuten kunt opladen.