Of de gehoorbescherming nu met of zonder radio is: visueel doet hij denken aan een klassieke hoofdtelefoon. Beide varianten zijn voorzien van schuimvulling op alle contactpunten voor meer draagcomfort. Naast ruisonderdrukking kun je met gehoorbescherming met een radio het actuele nieuws of je favoriete muziekzender volgen. Zorg er echter voor dat je waarschuwingssignalen of geschreeuw kunt horen, vooral op de bouwplaats. Een belangrijk onderscheid is de actieve en passieve geluiddemping in de gehoorbescherming.

Beste gehoorbeschermer 2024: waarom heb je er één nodig?

Het oor is een orgaan dat gevoelig kan zijn voor een hoog geluidsniveau. Daarom wordt aanbevolen om gehoorbescherming met radio of zonder, te dragen op de bouwplaats of tijdens werkzaamheden in je werkplaats thuis. Dit geldt ook voor jagers die aan het jagen zijn, waarvoor speciale eisen gelden. Gehoorbescherming met radio en Bluetooth biedt je een speciaal voordeel, omdat je het ook kunt gebruiken in combinatie met je smartphone om telefoongesprekken te voeren – perfect op grotere bouwplaatsen.

Mogelijke oorzaken van gehoorbeschadiging

In het algemeen is gehoorschade het verslappen van de haarcellen in het oor. Het is een stofwisselingsaandoening die wordt veroorzaakt door buitengewoon harde knalgeluiden tijdens de jacht, bij concerten of op bouwplaatsen waar dagelijks luid gereedschap zoals boorhamers of metaalzagen wordt gebruikt. Om deze schade te voorkomen, is een oorkap met radio of een andere variant absoluut aan te bevelen.

Met gehoorbescherming met een radio of aux-aansluiting heb je u de mogelijkheid om naar je favoriete muziek te luisteren of om het laatste nieuws te volgen. Let er bij het kiezen op hoeveel voorkeuzezenders je ter beschikking staan en of er een volumeregelaar is.

Kiezen van de beste gehoorbeschermers: waar moet je op letten?

De maximale dempingswaarde

De maximale dempingswaarde vind je in de respectieve productbeschrijvingen. Het geeft aan met hoeveel dB extern geluid wordt gedempt. De waarden voor een gehoorbeschermer met radio, zowel voor de helm als rechtstreeks over het hoofd te trekken, bedragen gemiddeld ongeveer 20 dB tot 35 dB voor hoogwaardige modellen.

Het gewicht

Het gewicht speelt in samenhang met de spanning van de slapen een belangrijke rol met betrekking tot het draagcomfort. Alles bij elkaar wegen de hoofdtelefoons en gehoorbeschermers tussen 400 en 600 gram. Die met radio zijn aanzienlijk zwaarder dan de versie zonder die rond de 300 gram weegt en zijn ze dus aanzienlijk zwaarder dan de versie zonder radio, die 290 g weegt. Daarom moet je je afvragen of de radiofunctie nodig is als je de gehoorbeschermer regelmatig en gedurende langere tijd moet dragen.

Koopgids: beste gehoorbeschermer 2024

1. Soul Taine Gehoorbescherming met Radio – DAB+ – Beste gehoorschermer uit de test

Gehoorbescherming met Radio - DAB+ - Oorbeschermers met Bluetooth en AUDIO ingang - Oplaadbaar - Inclusief Tas -...

Check laatste prijs
Neem je je hoofd tussen twee handen om je oren te beschermen van scherpe geluiden? De gehoorbescherming met radio met Bluetooth 5.0, DAB+ en AUX- ingang van "Soul Taine" is een speciaal ontworpen koptelefoon, oorbescherming om je tegen lawaai en harde geluiden te beschermen. Het is belangrijk om...

Dit is een speciaal ontworpen oortelefoon die je kan beschermen tegen lawaai en harde geluiden. Het is erg belangrijk een gehoorbeschermer te gebruiken om je oren te beschermen, omdat gehoorschade meestal niet duidelijk is. Als je het niet beseft, zal het je langzaam storen. En als je dat merkt, is het meestal te laat. Gebruik daarom oorkap met een radio wanneer je te maken hebt met hard en zwaar geluid.

Dankzij de antenne heeft deze oorkap met DAB+ en AM/FM-radio een goede ontvangst. Je kunt gemakkelijk je favoriet radiostation kiezen, het opslaan en beluisteren wanneer je wilt. Via een Bluetooth verbinding kun je ook muziek beluisteren via je smartphone. Deze gehoorbeschermer heeft zachte oorkussen die zorgen voor extra draagcomfort tijdens het werk.

Technische kenmerken

  • Deze oorbeschermer met radio werkt met een oplaadbare Li-lion batterij van 2000 mAh.
  • De gehoorbeschermer heeft een lcd-scherm met verlichting
  • Via de speaker kun je binnenkomende oproepen van je smartphone beantwoorden dankzij de Bluetoothverbinding.
  • Er is een indicator die je aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is
  • De gehoorbeschermer is compatibel met iOS, Android-toestellen
  • De zwarte gehoorbeschermer is ontworpen van kunststof en staal
  • Hij weegt 720 gram en wordt geleverd met een aux-kabel van een meter
  • Ook een herlaadkabel en een handleiding zitten mee in de verpakking

2. 3M Peltor HRXD7A-01 Radio DAB+ – Beste verkochte gehoorbeschermer

3M Peltor HRXD7A-01 Radio DAB+ FM Headset Gehoorbeschermer met DAB+ / FM

Check laatste prijs
Standaard meegeleverd 2x AA-batterijen1x gebruiksinstructies Bijzondere kenmerken De 3M™ PELTOR™ Radio DAB+ FM Headset biedt bescherming tegen mogelijk schadelijke geluiden op het werk, terwijl je tegelijk naar de ingebouwde DAB+ (Digital Audio Broadcasting) of FM-radio kan...

Deze gehoorbeschermer met ingebouwde FL en DAB+ radio is niet alleen maar geschikt voor een lawaaierige industriële omgeving. De headset is ook geschikt voor wie met de tractor rijdt, wie aan het vissen is… Met zijn spraakgestuurd menusysteem is er mogelijkheid om je favoriete radiostations te kiezen en op te slaan. Dit systeem geeft je een gebruiksvriendelijke ervaring.

Met deze oorkap kun je je gehoor beschermen en tegelijkertijd naar je favoriete muziek luisteren. Dit wordt onder andere verzekerd door de uitstekend ontvangst. De gehoorbeschermer heeft een spraakgestuurd menusysteem waarmee je je favoriete zenders kunt kiezen en opslaan.

Externe apparaten kunnen aangesloten worden via een 3,5 stereo audio-ingang. Om je batterij te sparen schakelt de radio automatisch uit wanneer die gedurende vier uur niet gebruikt wordt. De radio werkt met twee AA-batterij of met de optionele oplaadbare ACK-03-batterij. Deze zwarte koptelefoon van 3M is gemaakt van ABS-materiaal en weegt 593 gram


3. Oorkappen 3M Peltor Optime III H540A – Beste lichte gehoorbeschermer

Oorkappen 3M Peltor Optime III H540A - Met Hoofdband - Zwart / Rood

Check laatste prijs
Peltor oorkap Optime III Het is belangrijk om je oren te beschermen tegen eventuele gevaren bijvoorbeeld harde en zware geluiden. Je zou daar op het moment geen last van krijgen, maar wanneer je er last van krijgt is het vaak al te laat. Daarom is het belangrijk om je oren te beschermen als je...

Harde geluiden zijn gevaarlijk voor je oren. Daarom is het belangrijk om je oren te beschermen tegen langdurige en zware geluiden van zware machines, tractoren …Deze oorkap is een perfecte bescherming tegen harde geluiden en scherpe geluiden. De nieuwe technologie minimaliseert de resonantie in de oorkappen. Het zachte kussen maakt het langdurig gebruik van de beschermer mogelijk. Het toestel met de zwarte en rode strepen is flashy.

Technische kenmerken

  • Deze koptelefoon heeft geen radio-ontvangst, maar via een aux-aansluiting kun je toch naar je favoriete muziek luisteren.
  • Het apparaat weegt 391 gram