Beste keuze
Apple
Check laatste prijs
Beste prijs-kwaliteit
Samsung
Check laatste prijs

Draadloze oordopjes worden meer en meer als standaard hoofdtelefoon gebruikt. Niet alleen omdat ze trendy en hip zijn, maar ook omdat ze heel handig in gebruik zijn dan hun bedrade hoofdtelefoons van vroeger. De dagen zijn voorbij om koptelefoons met kabels te ontwarren of dat je door onhandigheid het handvat van je hoofdtelefoon breekt. Daarnaast zijn draadloze koptelefoons perfect ontworpen voor elke vorm van buiten- of binnenactiviteit, ongeacht je graag jogt of houdt van zwemmen. Op deze pagina over de beste draadloze oordopjes krijg je praktische tips waarom je voor draadloze oordopjes zou kiezen. Volgende 3 draadloze oordoppen bieden momenteel de hoogste kwaliteit: Apple AirPods Pro, Beats Powerbeats Pro en Samsung Galaxy Buds. De verschillende voordelen even op rijtje gezet.

Het geeft je een comfortabel gevoel

Het meest positieve voordeel van draadloze oordopjes is vooral het comfortabel gevoel. Je hebt geen ballast meer van draden die de hele tijd in de weg zitten. Met een hoofdtelefoon met kabel is het haast onmogelijk om andere activiteiten uit te voeren zonder dat je met de draden zat te worstelen. Een andere bijkomend voordeel is dat ze uitstekend in je oor passen en over het algemeen vederlicht zijn.

Handvrij zonder last van snoeren

Met de draadloze oordopjes kan je de vervelende bedrade gadgets in je leven overboord gooien. Je kan je oproepen beantwoorden zonder dat je bijvoorbeeld je smartphone tegen je oor moet houden. De ‘handsfree’ oordoppen doen alle werk voor jou. Gedaan met de poespas van draden die vaak in de knoop liggen. Het biedt ook de mogelijkheid om zorgeloos te gaan sporten terwijl je naar muziek luistert.

Geluid zonder veel kwaliteitsverlies

Meteen even een groot misverstand uit de weg ruimen. Ondanks dat oordopjes draadloos zijn, wil uiteraard niet zeggen dat de kwaliteit van geluid minderwaardig zou zijn. Heel veel draadloze oordoppen staan garant voor hoge kwaliteit en isolatie van het omgevingsgeluid. Het enige wat je moet doen wanneer je oordopjes wil aanschaffen, is huiswerk te maken van en te zoeken naar draadloze oordoppen met de beste kwaliteitsnormen.

Draadloze oordoppen zijn stijlvol en betaalbaar

De huidige draadloze oordopjes zijn stijlvol ontworpen en zien er heel verfijnd uit. Er werd heel veel aandacht besteed aan ontwerp. Ze zijn van design zo ontworpen dat ze tijdens het bedrijven van je sport stevig in je oren blijven zitten. Daarnaast zijn de oordopjes de dag van vandaag echt betaalbaar geworden ondanks hun hip uiterlijk.

Lopen wanneer je een gesprek aangaat

Eén van die andere voordelen is dat je kan lopen wanneer je in een gesprek bent. Je kan zelfs thuiswerk doen of een dagelijkse klus klaren zoals de afwas, zonder dat je bijvoorbeeld de telefoon moet vastpakken. Je kan probleemloos met de auto rijden zonder dat je oordoppen (draadloos) gebruikt.

Je kan meer dan alleen maar luisteren

Je oordoppen kan je verbinden met andere randapparaten zoals smartphones, pc’s, tablets, mp3-spelers, tv’s en dies meer. Dit betekent dat je naar programma’s kunt luisteren door de Bluetooth oordopjes aan de vernoemde apparaten te linken. Via deze wijze kan je naar je programma’s luisteren zonder dat je andere huiskamergenoten hoeft te storen.

De NFC-technologie

Het nieuwste snufje zijn oordopjes via Bluetooth met NFC-functie. Dat houdt concreet in dat je geen beroep meer moet doen over de vaak gebruikte pincode of dat je in de instellingen van Bluetooth moet snuisteren. Met NFC hou je heel eenvoudig de oordopjes bij het toestel om een verbinding te maken. Bij de meeste Android telefoons, vormt dit geen enkel probleem. Bij iPhone is dit nog niet helemaal operationeel. De iPhone beschikt weliswaar over NFC, maar dit is louter exclusief bedoeld voor Apple zelf.

Apple AirPods Pro draadloze oordopjes

Algemene product omschrijving

Met de Apple AirPods Pro worden je favoriete muzikale artiesten niet meer gestoord door een omgeving die nogal vrij luidruchtig is. Deze nieuwste AirPods generatie beschikt standaard over noise cancelling. Heel concreet wil dit zeggen dat beroep wordt gedaan op microfoons die geluiden vanuit de achtergrond helemaal wegfilteren. Als je tijdens het lopen toch het verkeer goed in de gaten wil houden? Dan zet je AirPods in een zogenaamde transparantie modus. Via deze manier zet je het onderdrukken van de ruis op het achterplan. Het nieuwe design van de AirPads Pro heeft een ovale vorm en bestaat uit rubberen oordopjes. Wanneer je batterij van de oordoppen zo goed als leeg is, heb je de mogelijkheid om de oordoppen vijf minuten in de draadloze oplaadcase te stoppen. Voldoende om een uur langer te luisteren.

Plus- en minpunten

Pluspunten

+ Ruis en irriterende omgevingsgeluiden worden gedempt via de actieve noise cancelling
+ De oplaadcase laad je op een draadloze manier op
+ Door de ruggensteun van de H1 chip sluit je de oordoppen automatisch aan met je verschillende Apple apparaten
+ Siri wordt met je stem geactiveerd

Minpunten

– Als je AirPods wil gebruiken zal je pas optimaal kunnen profiteren van de vele voordelen wanneer je beschikt over een Mac, iPad of Apple iPhone

Technische specificaties in een notendop:

 • De kwaliteit van het geluid volgende consumenten: Zeer goed
 • Het draagcomfort volgens de consumenten: Uitstekend
 • Bluetooth: Ja
 • Oordopjes volledig draadloos: Ja
 • Oorkussen type: In ear
 • Microfoon ingebouwd: Ja
 • Aantal meegeleverde oordoppen: 3
 • Noise cancelling: Ja
 • Noise cancelling aanpasbaar: Ja

Beats Powerbeats Pro draadloze oordopjes

Algemene product omschrijving

Wie wil sporten met draadloze oordopjes, komt automatisch terecht bij de Beats Powerbeats Pro. Geen last van afhangende oordoppen langs je hele lichaam of een irriterende kabel in je nek. Met deze oordoppen kan je je favoriete sport beoefenen met de nodige bewegingsvrijheid. Via de H1 chip maak je meteen een draadloze aansluiting binnen een paar seconden met je persoonlijke iCloud apparaten zoals de iPhone of Macbook. Met deze chip verschaf je ook toegang met de spraakassistent Siri. Bijgevolg is het niet nodig om je iPhone bij wijze van spreken uit je broekzak te toveren. Voor de goede orde: je kan ook gebruik maken van de Google Assistant. Een ander voordeel wat deze oordopjes bieden is de lange batterijduur. Maar liefst negen uur. En na een kwartier opladen kan je opnieuw 4,5 uur genieten van je muzikale favorieten. Er staan trouwens verschillende maten ter beschikking. Je doet er het beste aan om die eerst te passen. Naast het waterbestendig design, beschikken de oordopjes over een verstelbare oorhaak. Hierdoor blijven de oordopjes heel goed in je oren zitten tijdens de sportbeoefening.

Plus- en minpunten

Pluspunten

+ Last hebben van kabels naast je lichaam of die verwrongen rond je nek zitten behoort tot de voltooid verleden tijd
+ De hulp van de snelle oplaadtool zorgt ervoor dat je na een 15-tal minuten opnieuw 4,5 uur constant kan genieten van je favoriete muziek
+ Via de H1 chip maak je automatisch aansluiting met je eigen persoonlijke Apple apparaten
+ Met de spraakassistent Siri maak je vrij makkelijk verbinding

Minpunten

– De oordopjes zijn minder geschikt voor consumenten die een bril dragen

Technische specificaties in een notendop:

 • De kwaliteit van het geluid volgende consumenten: Goed
 • Het draagcomfort volgens de consumenten: Goed tot zeer goed
 • Bluetooth: Ja
 • Oordopjes volledig draadloos: Ja
 • Oorkussen type: In ear
 • Microfoon ingebouwd: Ja
 • Aantal meegeleverde oordoppen (sleeves): 4
 • Noise cancelling: Niet van toepassing

Samsung Galaxy Buds draadloze oordopjes

Algemene product omschrijving

De Samsung Galaxy Buds bieden het ultieme antwoord op de AirPods van concurrent Apple. Het zijn draadloze oordopjes. Met de ruggensteun van Bluetooth stream je je persoonlijke muzikale omlijsting van je tablet of smartphone naar de oordoppen. Wanneer je eigenaar bent van een Samsung Galaxy telefoontoestel met een Android besturingssysteem 7.1 of hoger, sluit je de oordoppen rechtstreeks aan (via Bluetooth) met je apparaat. Dit betekent dat je niet de hele tijd je oordopjes handmatig moet verbinden. Wanneer je muziek wil beluisteren, zonder dat je volledig bent afgesloten van de wereld? Dan kan je beroep doen op de Ambient Sound modus. Wanneer deze tool staat ingeschakeld, hoor je geluid van de buitenomgeving.

Plus- en minpunten

Pluspunten

+ Met de hulp van Bluetooth stream je muziek draadloos van je tablet of smartphone
+ De oordoppen maken meteen verbinding (via Bluetooth) met je Galaxy toestel
+ Met de tool Ambient Sound hoor je omgevingsgeluid via de oordopjes. Dat geeft een zeker veiligheidsgevoel
+ De maximale batterijduur schommelt rond de 13 uur. Dit garandeert heel lang luisterplezier

Minpunten

– De oordopjes beschikken niet over noise cancelling

Technische specificaties in een notendop:

 • De kwaliteit van het geluid volgende consumenten: Goed
 • Het draagcomfort volgens de consumenten: Goed tot zeer goed
 • Bluetooth: Ja
 • Oordopjes volledig draadloos: Ja
 • Oorkussen type: In ear
 • Microfoon ingebouwd: Ja
 • Aantal meegeleverde oordoppen (sleeves): 3
 • Noise cancelling: Niet van toepassing