SteelSeries maakt een breed scala aan gaming-headsets, van goedkope bedrade modellen tot dure draadloze bundels. De Arctis Pro Wireless bevindt zich in het laatste kamp, ​​met een behoorlijk prijskaartje en de prestaties, bouwkwaliteit en functies om er een back-up van te maken. Het beschikt over een speciale zender met een eigen scherm voor het aanpassen van bronnen, EQ-instellingen en audiomixing zonder zelfs maar je pc of console aan te raken, en wordt geleverd met twee batterijen, zodat je hem nooit hoeft aan te sluiten om op te laden.

Hij heeft ook Bluetooth-connectiviteit en zelfs een bekabelde optie, zodat je hem met je smartphone kunt gebruiken en de zender thuis kunt laten. Zijn volledige functieset, sterke audioprestaties en comfortabele pasvorm maken het een zeer gewilde keuze voor draadloze gaming-headsets.

Ontwerp Steelseries Arctis Pro Wireless

De Arctis Pro Wireless-headset is bijna identiek aan de bedrade Arctis Pro + GameDAC, maar uitgerust met een batterij en Bluetooth-bediening, en zonder gekleurde verlichting. Het is ingetogen en zwart, met ietwat rubberen plastic oorschelpen die deze gaming headset een écht premium gevoel geven. Zachte, ademende, met stof beklede oorkussens passen gemakkelijk over de meeste oren, en een zwart geanodiseerde metalen hoofdband houdt elke oorschelp op een bijna kwartcirkelvormige arm waardoor ze plat kunnen worden gevouwen en enigszins verticaal kunnen draaien.

SteelSeries Arctis Pro WirelessEen elastische band loopt over de lengte van de hoofdband en zorgt voor een verstelbare vering die de headset van de hoofdhuid tilt. Hierdoor past het gedurende vrij lange tijd comfortabel over zelfs grote hoofden. Het is veel ingetogener dan de geanodiseerde gekleurde aluminium biezen van de Astro Gaming A50, en we vinden de ophanging op de hoofdband iets comfortabeler om te dragen dan de standaard hoofdbandvulling. De linkeroorschelp bevat de meeste bedieningselementen en aansluitingen van de headset langs de rand.

Beginnend aan de achterkant en naar beneden werkend, is er een knop voor het dempen van de microfoon, een klikbaar multifunctioneel volumewiel, een connector voor de meegeleverde headsetkabel (dezelfde die wordt gebruikt door de bedrade Arctis Pro), een doorvoer van 3,5 mm om andere gebruikers horen de audio door de headset, een micro-USB-poort om op te laden en een microfoonarm die ingetrokken blijft in de oorschelp wanneer deze niet wordt gebruikt.

De rechteroorschelp heeft slechts twee knoppen, Power en Bluetooth, aan de onderkant, samen met indicatielampjes voor beide. Het achterpaneel van elke oorschelp is met magneten bevestigd en kan gemakkelijk worden verwijderd. Het linker oorschelppaneel verbergt een geometrisch ontwerp en niets van mechanisch gebruik, maar het rechter oorschelppaneel bedekt het batterijvak.

Zender Steelseries Arctis Pro Wireless

De draadloze zender is een zwarte doos die qua vorm en grootte vergelijkbaar is met die van een Apple TV, met een monochroom OLED-display, aanklikbare draaiknop en aparte terugknop (waarmee ook DTS-gesimuleerde surround sound aan en uit) aan de voorkant. De rechterkant is voorzien van een batterijsleuf, terwijl de achterkant 3,5 mm en optische audio-ingangen en -uitgangen bevat, samen met een micro-USB-poort en een barrel-plug-voedingsconnector (die optioneel is, maar waarmee je de zender actief kunt houden, zodat je de headset-instellingen zonder dat je pc of console er actief mee is verbonden).

De zender maakt ook audioweergave met hoge resolutie mogelijk via de headset. Het ondersteunt tot 96 kHz, 24-bits audio, wat niet van toepassing is op de meeste games, maar het kan een enorme zegen zijn als je naar lossless muziek wilt luisteren. Hij heeft alle functies die je verwacht van een dergelijk kwaliteitsproduct als dit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *