Bluetooth Koptelefoon

Koptelefoons worden dagelijks door talloze mensen gebruikt. Ze zijn erg handig en een koptelefoon is een van de populairste manieren om via je telefoon, tablet of laptop geluiden zoals muziek, of andere geluiden die je tijdens het werk moet horen te beluisteren zonder dat anderen hier last van hebben. Koptelefoons worden dan ook in diverse omgevingen gebruikt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan scholen, die koptelefoons steeds vaker gebruiken tijdens bijvoorbeeld examens, kantoorpanden waar men werkt met een koptelefoon en het openbaar vervoer waar veel reizigers een koptelefoon op hebben. Er zijn dan nog koptelefoons met een kabel, maar er zijn ook draadloze varianten, namelijk bluetooth koptelefoons. Hierbij maakt de koptelefoon op draadloze wijze verbinding met bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Via je telefoon kies je dan het geluidsfragment dat je wilt horen. Er zijn verschillende soorten koptelefonen die met Bluetooth werken, maar waar moet je nou eigenlijk op letten voordat je er een koopt?

koptelefoon bluetoothBatterijduur Bluetooth Koptelefoons

Zoals gezegd werken deze koptelefoons draadloos. Sommige koptelefoons die gebruik maken van een bekabeling halen tegelijkertijd ook hun energie uit het apparaat waarvan ze het geluid uitzenden. Bij bluetooth is dit onmogelijk omdat er dus überhaupt geen verbinding via een kabel aanwezig is. Het is daarom nodig je koptelefoon eens in de zo veel tijd op te laden. Het is echter belangrijk er tijdens je aankoop op te letten dat je een koptelefoon koopt die niet te snel leeg gaat. Als je bijvoorbeeld niet iedere dag de mogelijkheid hebt je koptelefoon te laden, deze 6 uur per dag nodig hebt en de batterijen maar 3 uur mee gaan kan het slim zijn om verder te kijken naar een andere koptelefoon. Let dus goed op hoelang de koptelefoon meegaat als deze vol is geladen, maar ook op hoelang het duurt om de koptelefoon vol te laden.

Omgevingsgeluid

Het kan best zijn dat je de koptelefoon gebruikt op plekken waar er veel sprake is van omgevingsgeluid. Als het geluid dat je door de koptelefoon hoort erg belangrijk voor je is en je niet gestoord kunt worden gedurende het gebruik ervan, kan het slim zijn een koptelefoon te kiezen die noise-cancelling of noise-reduction heeft. Dit zijn functies die ervoor zorgen dat je vrijwel niets van het omgevingsgeluid hoort als je de koptelefoon op hebt. Bij de ene optie hoor je nooit omgevingsgeluid en bij de andere optie kun je er zelf voor kiezen dit uit te zetten. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld je koptelefoon op het werk en op de fiets gebruikt. Op het werk zorg je dan dat je niets van de omgevingsgeluiden hoort zodat je je goed kunt focussen en in het verkeer zet je de functie uit zodat je wel verkeersgeluiden waar kunt nemen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *